Despre cum ne-a venit ideea

Să schimbăm lumea, țara, orașul sau doar comunitatea!

Păi, uite de unde am plecat.

Cafeaua nu este doar un cuvânt, cafeaua este o lume.(Coffee is not just a word, coffee is a world.)

Lume pe care te invităm să o descoperi, împreună cu noi, la Prăjitoria cu povești, o afacere socială nou înființată în Câmpina.

Adică o afacere care pune în centrul activităților sale nu profitul, financiar vorbind, ci investiția în oameni, în educație, în dezvoltarea lor personală. Pentru că aici este, de fapt, adevăratul profit, cel de care poate beneficia o întreagă comunitate, care poate fi și a ta.Pentru că vrem ca oamenii să își descopere pasiunile, talentele, abilitățile, și să le folosească în așa fel încât să și trăiască de pe urma lor, pe cât posibil.Și ce nu se poate face atunci când vrei cu adevărat ceva?

Deci, ce facem noi la prăjitorie?
Pai, mai întăi prăjim cafea, adusa de la diverse ferme, împrăștiate de-a lungul și de-a latul planetei noastre. Apoi, o preparăm în diverse feluri, pentru ca tu să guști și să vezi care iți place mai mult. Și să revii pentru noi și noi experiențe gustative și olfactive.
Vindem și cafea nepreparată, boabe sau măcinată, prăjită de noi în diverse amestecuri. Vindem și alte obiecte de la producători locali, doar-doar veți găsi ceva de cumpărat când veniți la noi.

Acum, de ce să cumperi de la noi? Ce facem noi diferit?

În primul rand, cafeaua este preparata de tineri din centrele de plasament, pe care îi calificăm în aceasta meserie. Deci, cu cât veți cumpăra de la noi, cu atât îi veți ajuta să își desăvârșească pregătirea și să devina mereu mai buni în ceea ce fac.

În al doilea rand, ce facem cu profitul? Pai, 90% din el, conform legii întreprinderilor sociale, trebuie să se întoarcă tot în cauze sociale, iar noi am ales să îl folosim pentru a susține adolescenții și tinerii din centrele de plasament, dar și din mediile vulnerabile, să urmeze cursuri de calificare profesionala într-o meserie care să li se potrivească și pe care să o practice cât mai bine.

Credem cu tărie că, o societate, o comunitate în care oamenii își vor găsi locul potrivit, prin practicarea unei meserii care le place și pentru care au și abilități, va fi nu doar mai bună, ci și capabilă să evolueze în viitor.