RWANDA Rugali 150 gr (cafea de specialitate)

25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Cum te putem ajuta?

Descriere


Rwanda Rugali  este cafea prajita de Prajitoria cu povesti cu mult drag si ambalata in pungi de 150 de grame pentru a fi consumata permanent proaspata.

La cerere, o putem rasni pentru espressor, ibric, filtru. Pentru a beneficia de aceasta optiune, va rugam ca la lansarea comenzii, sa ne scrieti metoda de preparare pentru care vreti sa fie macinata in campul observatii.

 

De ce produsul nostru, Rwanda Rugali 150 grame, este cafea de specialitate?

- are origine cunoscuta: provine din Nymasheke, o zona din vestul Rwandei, cu o altitudine intre 1550m-1800m.

- are scor 84 puncte certificate SCA (Specialty Coffee Association).

 

Caracteristici

Tip cafea: Arabica 100%

Origine: Rugali-Nymasheke

Proprietar: Balthazar Ndikubwimana

Altitudine: 1550 - 1800 metri

Procesare: spalare

Scor SCA/22-23: 84,5 puncte

Aroma: puternica

Aciditate: medie

Gust: fructe cu samburi , migdale, ceai verde.

 

Statia de spalare Rugali se afla in partea vestica a Rwandei, si este una dintre cele mai mari statii din regiune, unde se colecteaza cafeaua verde de la 1150 de mici fermieri. Culeasa la o altitudine intre 1550m-1800m, procesata prin spalare, cu note de ceai verde si migdale, a obtinut un scor de 84 de puncte, din partea SCA, asociatia cafelei de specialitate. Testeaz-o si tu, asculta-i povestea, bucura-te de aroma ei si obtine o experienta deosebita. 

O cafea de specialitate este superioara si provine dintr-o zona cu identitate poprie, astfel ca fiecare cafea transmite un mesaj diferit in functie de origine.

Ce inseamna cafea de origine?
Un singur tip de cafea (fara amestecuri), a carei origine se cunoaste (aspect care poate fi certificat) - provenind dintr-o zona geografica anume.

Astfel ca aceasta cafea provin dintr-o singura tara, o singura regiune sau o singura ferma.
Cafeaua de origine are caracteristici specifice regiunii respective:

- clima;

- sol;

- tehnici de cultivare.

 

Ce inseamna cafea de specialitate?
In primul rand, cafeaua de specialitate se mai numeste si cafea fina sau cafea rara.

Este, de fapt, cafea de origine cu scor minim de 80 de puncte certificat de SCA, Specialty Coffee Association  - Asociatia Mondiala a Cafelei de Specialitate.

 

SCA, infiintata in 2017 ca urmare a integrarii Asociatiei de Cafea de Specialitate din America cu Asociatia de Cafea de Specialitate din Europa, combina, astazi, istorii bogate de ambele parti ale Atlanticului si din intreaga lume.

 

Cafea de specialitate este acea bautura fina, premium, careia consumatorul ii atribuie o calitate unica, gust si caracter distinct, fiind superioara unei cafele obisnuite.

Este preparata folosind boabe de cafea verde cultivate in zone specifice si intrunind cele mai exigente standarde cu privire la productia, prelucrarea, prajirea, conservarea si prepararea.

 

Testeaza Rwanda Rugali, asculta-i povestea, bucura-te de aroma ei si traieste experienta aromelor naturale.

#cafeainstoc


Detalii

Categorii
Greutate
0.15 kg