Guatemala Jalapa 150gr. (cafea de specialitate)

25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Cum te putem ajuta?

Descriere

Guatemala Jalapa 150 grame este cafea prajita de Prajitoria cu povesti cu mult drag si ambalata in pungi de 150 de grame pentru a fi consumata permanent proaspata.

La cerere, o putem rasni pentru espressor, ibric, filtru. Pentru a beneficia de aceasta optiune, va rugam ca la lansarea comenzii, sa notati "vreau sa fie macinata" in campul observatii.

 

De ce produsul nostru, Guatemala Jalapa 150 grame, este cafea de specialitate?

- are origine cunoscuta: provine din Jalapa, un mic orasel guatemalez situat in apropierea vulcanului Jumay cu multe ferme de cafea experimentate;

- are scor 84,5 puncte certificate SCA (Specialty Coffee Association).

 

Caracteristici

Tip cafea: Arabica 100%

Origine: Guatemala  - New Oriente  - ''Fulgi de aur'' din Jumay

Proprietar: Peter Schoenfeld. Eduardo

Altitudine: 1500  - 7000 metri

Procesare: spalare

Scor SCA/22-23: 84,5 puncte

Aroma: puternica

Aciditate: medie

Umiditate: 9,7%

Gust: dulceata strugurilor copti, miere, ciocolata

 

New Oriente este o regiune din apropierea frumoaselor Cascade din Tatasirere, vulcanii Jumay, Alzatate si Monterrico si padurile antice ale Chorti.
Exista, deci, mai multe microclimate care influenteaza aromele care se regasesc in fiecare lot.


Cafeaua prezentata este cultivata pe versantii vulcanului Jumay, in regiunea de est a Jalapa din New Oriente. Combinatia dintre solul bogat, altitudinea mare si clima umeda este perfecta pentru arborii de cafea.

''Golden Flakes of Jumay'' este o cafea exclusiva a companiei din Guatemala, Waelti Schoenfeld. Pentru a crea cafeaua, lucreaza cu mici producatori din zonele Jalapa, Mataquescuintla, San Carlos Alzatate. Selectia lor se bazeaza pe calitatea cireselor si pe profilul cupei: ciocolata neagra, zahar brun, caramel.

O cafea de specialitate este superioara si provine dintr-o zona cu identitate poprie, astfel ca fiecare cafea transmite un mesaj diferit in functie de origine.

Ce inseamna cafea de origine?
Un singur tip de cafea (fara amestecuri), a carei origine se cunoaste (aspect care poate fi certificat) - provenind dintr-o zona geografica anume.

Astfel ca aceasta cafea provin dintr-o singura tara, o singura regiune sau o singura ferma.
Cafeaua de origine are caracteristici specifice regiunii respective:

- clima;

- sol;

- tehnici de cultivare.

 

Ce inseamna cafea de specialitate?
In primul rand, cafeaua de specialitate se mai numeste si cafea fina sau cafea rara.

Este, de fapt, cafea de origine cu scor minim de 80 de puncte certificat de SCA, Specialty Coffee Association  - Asociatia Mondiala a Cafelei de Specialitate.

 

SCA, infiintata in 2017 ca urmare a integrarii Asociatiei de Cafea de Specialitate din America cu Asociatia de Cafea de Specialitate din Europa, combina, astazi, istorii bogate de ambele parti ale Atlanticului si din intreaga lume.

 

Cafea de specialitate este acea bautura fina, premium, careia consumatorul ii atribuie o calitate unica, gust si caracter distinct, fiind superioara unei cafele obisnuite.

Este preparata folosind boabe de cafea verde cultivate in zone specifice si intrunind cele mai exigente standarde cu privire la productia, prelucrarea, prajirea, conservarea si prepararea.

 

Testeaza Guatemala Jalapa, asculta-i povestea, bucura-te de aroma ei si traieste experienta aromelor naturale.

#cafeainstoc

Detalii

Categorii
Greutate
0.15 kg