EL SALVADOR Cordillera del Balsamo 150 gr (cafea de specialitate)

25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Cum te putem ajuta?

Descriere

EL SALVADOR Cordillera del Balsamo este cafea prajita de Prajitoria cu povesti cu mult drag si ambalata in pungi de 150 de grame pentru a fi consumata permanent proaspata.

La cerere, o putem rasni pentru espressor, ibric, filtru. Pentru a beneficia de aceasta optiune, va rugam ca la lansarea comenzii, sa ne scrieti metoda de preparare pentru care vreti sa fie macinata in campul observatii.

 

De ce produsul nostru, EL SALVADOR Cordillera del Balsamo 150 grame, este cafea de specialitate?

- are origine cunoscuta: provine din jurul lantului muntos Cordillera del Balsamo, care se afla in vestul tarii.

- are scor 82,75 puncte certificate SCA (Specialty Coffee Association).

 

Caracteristici

Tip cafea: Arabica 100%

Origine: Cordillera del Balsamo

Proprietar: fermele din zona

Altitudine: 1200 - 1350 metri

Procesare: spalare

Scor SCA/22-23: 82.75 puncte

Aroma: puternica

Aciditate: medie

Gust: martipan, ciocolata, caramel.

 

  Datorită solurilor vulcanice bogate și climei blânde, El Salvador oferă condiții excelente pentru cultivarea cafelei și aceasta este una  dintre cele mai căutate soiuri din lume. Lanțul muntos Cordillera del Bálsamo este situat în țara regiunea de vest, la câteva zeci de kilometri vest de capitala El Salvador. În această regiune, multe ferme de cafea sunt situate în jurul lantului muntos si pe  versanții vulcanului Quetzaltepec. 

O cafea de specialitate este superioara si provine dintr-o zona cu identitate poprie, astfel ca fiecare cafea transmite un mesaj diferit in functie de origine.

Ce inseamna cafea de origine?
Un singur tip de cafea (fara amestecuri), a carei origine se cunoaste (aspect care poate fi certificat) - provenind dintr-o zona geografica anume.

Astfel ca aceasta cafea provin dintr-o singura tara, o singura regiune sau o singura ferma.
Cafeaua de origine are caracteristici specifice regiunii respective:

- clima;

- sol;

- tehnici de cultivare.

 

Ce inseamna cafea de specialitate?
In primul rand, cafeaua de specialitate se mai numeste si cafea fina sau cafea rara.

Este, de fapt, cafea de origine cu scor minim de 80 de puncte certificat de SCA, Specialty Coffee Association  - Asociatia Mondiala a Cafelei de Specialitate.

 

SCA, infiintata in 2017 ca urmare a integrarii Asociatiei de Cafea de Specialitate din America cu Asociatia de Cafea de Specialitate din Europa, combina, astazi, istorii bogate de ambele parti ale Atlanticului si din intreaga lume.

 

Cafea de specialitate este acea bautura fina, premium, careia consumatorul ii atribuie o calitate unica, gust si caracter distinct, fiind superioara unei cafele obisnuite.

Este preparata folosind boabe de cafea verde cultivate in zone specifice si intrunind cele mai exigente standarde cu privire la productia, prelucrarea, prajirea, conservarea si prepararea.

 

Testeaza EL SALVADOR Cordillera del Balsamo , asculta-i povestea, bucura-te de aroma ei si traieste experienta aromelor naturale.


Detalii

Categorii
Greutate
0.15 kg